Recreatief roeien

Sinds een aantal jaren hebben ook de niet-competitie roeiers, of de "recreatieroeiers", een stek gevonden bij Sport Gent. Deze afdeling werd gestart door een aantal van onze oud-roeiers die na hun aktieve competitie loopbaan toch nog regelmatig eens een paar baantjes wilden komen roeien.

Ondertussen groeide de groep snel aan met ouders van jonge roeiers en een aantal andere sportievelingen die zich aangetrokken voelden door onze mooie sport.
Steeds regelmatiger krijgen we aanvragen van mensen die in een fitness centrum op een roeimachine getraind hebben en die het nu ook eens "in het echt" willen proberen.

De recreatieroeiers beschikken over een aantal aangepaste boten, waarmee aan "toerroeien" gedaan kan worden. De trainingen gaan gewoonlijk door op zaterdag- en zondagmorgen vanaf 10 u . Als je wil starten en leren roeien kan je best eens langskomen op zaterdagmorgen, van 1 maart t/m 31 oktober. De gevorderden kunnen ook tijdens de week komen trainen en kunnen, mits strikte afspraken met de trainers van de competitieroeiers, ook al eens in een echte wedstrijdboot op het water.

De recratieroeiers nemen regelmatig deel aan roeitochten in binnen- en buitenland.  Ondertussen telt Sport Gent al gemiddeld 100 recreatieroeiers en werd in 2003 voor de eerste keer een eigen officiële organisatie op de Belgische roeikalender gezet :  De Blauw-Witte Toertocht Deinze-Gent die gezien het succes ondertussen een vaste stek gevonden heeft op de roeitoertochten kalender.
Voor meer informatie betreffende het recreatieroeien, kan contact genomen worden met byl.frank@gmail.com of Rudi Boudry   

richtlijnen nieuwe recreatieroeiers

Info voor actieve recreatieroeiers

 

- in de kleedkamers zijn lockers beschikbaar.  Je kunt reserveren door storten van 10 € (klein formaat en dames) of 20 € (groot formaat) op BE08 0682 0620 1213, voor huur tot einde 2021 !

- tot 21 maart zijn er geen initiaties voor nieuwkomers.

- vergeet niet je te registreren in het Covid19 boek in de botenloods bij elke roeibeurt !!

- Wie de bekwaamheidsproef wil afleggen kan een afspraak maken met Frank of Rudi.  Deze zullen doorgaan na afspraak op zaterdag of zondag te 9.30 u.


- Neem eens een kijkje in onze winkel en bestel je roeikledij en/of gadget ,klik hiervoor op Sportwinkel

Activiteiten 2020

Datum  Evenementen  Plaats
zondag 19/4 Lisser Bloementocht afgelast Lisse (NL))
zaterdag 16/5 Zeeroeien  afgelast De Haan
zondag 7/6 Toertocht VRL afgelast Moervaart
zaterdag 27/6 Doortocht van Gent (GRS) afgelast Gent
 zaterdag 22/8 Golden river (VVR)afgelast  Gent
zondag 23/8 Descente de la haute Meuse afgelast Wépion
   
     
zaterdag 03/10 Blauwwitte toertocht Deinze-Gent (KRSG) afgelast Gent
   
     

Koninklijke Roeivereniging Sport Gent vzw

Kanodreef 1, 9000 Gent - Belgium

KBO nummer: 0407597265

RPR Gent, afdeling Gent

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBAN: BE 08 0682 0620 1213 (BIC: GKCCBEBB)