Leer roeien, het zal je boeien!

De roeisport biedt tal van mogelijkheden. Jongens en meisjes van 9 tot 99 jaar kunnen deze gezonde en goedkope sport beoefenen. Er is slechts één voorwaarde: goed (100m) kunnen zwemmen! Je bent nooit te oud om te leren roeien. Het hele jaar door wordt er geroeid op de Watersportbaan of op het kanaal.

Initiatie

Iedereen kan reeds vanaf de eerste kennismaking oefenen in een roeiboot. Je start in een stabiele trimmy of een C1 en na enkele keren kan je al roeien in een wankele skiff. Je wordt begeleid in groepjes van maximum 10 roeiers en na de initiatie-periode kan je overstappen naar onze afdeling jeugdroeiers (tot 14 jaar), juniores (15-18) of seniores (vanaf 19 jaar).

Alhoewel het roeien eigenlijk hoofdzakelijk een pure competitie-sport is kan je het ook als een gezonde recreatieve bezigheid opvatten. Bij Sport Gent bestaat er ook een afdeling recreatieroeien.

Hoe en wanneer starten?

Nieuwe roeiers kunnen elke woensdag of vrijdag om 17.15 u. of op zaterdag- en zondagmorgen om 9.30 u met de initiatie starten na afspraak via info@krsg.be.
Voor scholen en andere groepen kunnen speciale afspraken gemaakt worden.

Jongeren (tot 14 jaar) kunnen altijd terecht bij onze jeugdsportverantwoordelijke Nicole (na aanmelding per mail naar n.vermeulen@skynet.be).  Je verneemt meer wat te verwachten van een eerste roeiles hier. Het hele jaar door is start mogelijk op woensdag 17u15, vrijdag 17u15 of zaterdag 9u30.

Nog voor jongeren is deelnemen aan een van onze jeugdroeikampen tijdens de zomervakantie een leuke manier om met het roeien kennis te maken. 

Aspirant recrecreatieroeiers kunnen starten op zaterdag- of zondagochtend vanaf 10.00 u , na afspraak via mail met Frank BYL of Rudi BOUDRY

Koninklijke Roeivereniging Sport Gent vzw

Kanodreef 1, 9000 Gent - Belgium

KBO nummer: 0407597265

RPR Gent, afdeling Gent

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBAN: BE 08 0682 0620 1213 (BIC: GKCCBEBB)