Over onze roeiclub

DSC00181.jpg

Ons clubhuis

Sinds mei 1961 heeft Sport Gent zijn thuisbasis aan de Watersportbaan. Na meer dan 51 jaar biedt het gebouw nog steeds de functionaliteit nodig voor een moderne roeiclub, temeer omdat er in de loop der jaren een extra botenloods en powerzaal werden bijgebouwd.
In een eerste fase werden er eind 2007 tot mei 2008 er een aantal belangrijke infrastructuur werken uitgevoerd, zoals ondermeer een volledige vernieuwde gelagzaal en feestzaal met aparte ingangen via een inkom sas, nieuw sanitair en keuken, toegang via hellend vlak voor mindervaliden en rolstoelgebruikers en een extra brandtrap.
In mei en juni 2010 volgde een tweede fase en werd het dak volledig vernieuwd. In januari 2014 volgde fase drie, namelijk het bouwen van 8 kamers, goed voor 32 slaapplaatsen en gescheiden sanitair met douchemogelijkheid op de zolderverdieping.
Dit hostel werd op 23 augustus 2014 feestelijk ingehuldigd.
Als je meer wil weten over de lokalen van Sport Gent sinds de stichting, klik hier.
Het hoofdgebouw beschikt naast de botenloods, werkplaats, kleedkamers voor de dames en voor de heren, kelder en garage, ook over een ruime gelagzaal, een feestzaal (banketten tot 130 man), sanitair, een klein en een groot secretariaat, een appartement voor de lokaalhouders, en een hostel met 32 slaapplaatsen. Er is een privé parking voor de leden.
In de gezellige, volledig rookvrije gelagzaal maken onze lokaalhouders, verenigd in "Kantien" de dienst uit. Zij serveren er dagelijks toffe Food & Drinks. Wil je een feest, een vergadering, een etentje, een volledig verzorgd banket,of iets anders… plannen in de zaal, neem dan contact op met Isabel Messiaen op het nummer 09 234 00 29.
Eén van de grootste troeven van het lokaal is ongetwijfeld het terras, waar het bij zonnig weer bijzonder aangenaam vertoeven is en dat volgens sommigen "het mooiste uitzicht van Gent" heeft.
Sport Gent is een privé club en het clubhuis en de parking zijn dan ook in principe alleen toegankelijk voor leden en hun genodigden. Niet-leden dienen in principe het gastenboek te tekenen. Regelmatige bezoekers worden verondersteld lid te worden en kunnen op die manier de vereniging steunen. Sport Gent telt momenteel meer dan 800 leden.

Schrijf je in op onze 'NGE'!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze nieuwsbrief (u ontvangt geen spam!)
ONZE NIEUWSBRIEF 'NOOIT GEDACHT EXPRESS'

De Nooit Gedacht Express (NGE) is het driemaandelijks tijdschrift uitgegeven door onze club. Je kan hier de digitale versies vinden. Je kan je ook inschrijven op onze nieuwsbrief, we sturen je dan een volgende versie op.

OVERKOEPELENDE ORGANEN

Fédération Internationale des Sociétés d'Aviron (FISA)
Koninklijke Belgische Roeibond vzw
Vlaamse Roeiliga vzw (VRL)
Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC)
BLOSO

Koninklijke Roeivereniging Sport Gent vzw

Gegevens sportclub

 • Koninklijke Roeivereniging Sport Gent
  Kanodreef 1 9000 Gent
  Tel: 09/225.48.66
  eMail: info@krsg.be
 • Juridisch statuut: vereniging zonder winstoogmerk, KBO 0407.597.265
 • Onbaatzuchtige doelstelling: het beoefenen van de roeisport

Verzekeringsinformatie

 • Collectieve sportverzekering = BA-vereniging & ongevallen (via Vlaamse Roeiliga vzw): Maatschappij: Ethias polisnummer: 45038698
 • Burgerrechtelijke aansprakelijkheid algemeen: Maatschappij: Fortis AG polisnummer: 5070700
 • Brandverzekering: Maatschappij: AXA polisnummer: 730214625001
 • Objectieve aansprakelijkheid: Maatschappij: AXA polisnummer: 730214625001
 • Transportverzekering: Maatschappij: AXA polisnummer: 100303540495
 • Burgerrechtelijke aansprakelijkheid - auto: Maatschappij: AXA polisnummer: 6007500690