Belgische toertochten (recreatief roeien)

Sinds een aantal jaren hebben ook de niet-competitie roeiers, of de "recreatieroeiers", een stek gevonden bij Sport Gent. Deze afdeling werd gestart door een aantal van onze oud-roeiers die na hun aktieve competitie loopbaan toch nog regelmatig eens een paar baantjes wilden komen roeien.

Ondertussen groeide de groep snel aan met ouders van jonge roeiers en een aantal andere sportievelingen die zich aangetrokken voelden door onze mooie sport.
Steeds regelmatiger krijgen we aanvragen van mensen die in een fitness centrum op een roeimachine getraind hebben en die het nu ook eens "in het echt" willen proberen.

De recreatieroeiers beschikken over een aantal aangepaste boten, waarmee aan "toerroeien" gedaan kan worden. De trainingen gaan gewoonlijk door op zaterdag- en zondagmorgen vanaf 10 u . Als je wil starten en leren roeien kan je best eens langskomen op zaterdagmorgen, van 1 maart t/m 31 oktober. De gevorderden kunnen ook tijdens de week komen trainen en kunnen, mits strikte afspraken met de trainers van de competitieroeiers, ook al eens in een echte wedstrijdboot op het water.

De recratieroeiers nemen regelmatig deel aan roeitochten in binnen- en buitenland.  Ondertussen telt Sport Gent al gemiddeld 100 recreatieroeiers en werd in 2003 voor de eerste keer een eigen officiële organisatie op de Belgische roeikalender gezet :  De Blauw-Witte Toertocht Deinze-Gent die gezien het succes ondertussen een vaste stek gevonden heeft op de roeitoertochten kalender.
Voor meer informatie betreffende het recreatieroeien, kan contact genomen worden met byl.frank@gmail.com of Rudi Boudry   

Enkele richtlijnen voor startende recreatieroeiers

Info voor actieve recreatieroeiers

- de herenkleedkamer is klaar en lockers zijn beschikbaar.  Je kunt reserveren door storten van 10 € (klein formaat) of 20 € (groot formaat) op BE08 0682 0620 1213, voor huur tot einde 2020 !

- Van 1.11 tot 01.03 worden geen nieuwe recretieroeiers opgeomen.  Tijdens deze weken trachten wij de techniek van de bestaande roeiers te verbeteren.  Kom dus regelmatig en leg de bekwaamheidsproef af

- Noteer alvast zaterdag 4 januari 2020; nieuwjaarroei te 14u, aansluitend receptie en etentje voor alle recreanten !

- Wie de bekwaamheidsproef wil afleggen kan een afspraak maken met Frank of Rudi.  Deze zullen doorgaan na afspraak op zaterdag of zondag te 9.30 u.


- Neem eens een kijkje in onze winkel en bestel je roeikledij en/of gadget ,klik hiervoor op Sportwinkel

Activiteiten 2019

Datum  Evenementen  Plaats
zaterdag 6/4 Pelle de la Dordogne Castillon (F)
zondag 19/5 Zeeroeien De Haan
zaterdag 8/6 Toertocht VRL - IJzer Roesbrugge
zaterdag 29/6 Doortocht van Gent (GRS) Gent
zondag 14/7 Boucle de Maastricht Maastricht (NL)
zondag 18/8 Descente de la haute Meuse Wépion
zaterdag 24/8 Golden river (VVR) Gent
zaterdag 7/9 Rottetocht Rotterdam (NL)
zaterdag 21/9 Blauwwitte toertocht Deinze-Gent (KRSG) Gent
zondag 6/10 Descente de l'Aa  Gravelines (F)