Recreatief roeien

Sinds een aantal jaren hebben ook de niet-competitie roeiers, of de "recreatieroeiers", een stek gevonden bij Sport Gent. Deze afdeling werd gestart door een aantal van onze oud-roeiers die na hun aktieve competitie loopbaan toch nog regelmatig eens een paar baantjes wilden komen roeien.

Ondertussen groeide de groep snel aan met ouders van jonge roeiers en een aantal andere sportievelingen die zich aangetrokken voelden door onze mooie sport.
Steeds regelmatiger krijgen we aanvragen van mensen die in een fitness centrum op een roeimachine getraind hebben en die het nu ook eens "in het echt" willen proberen.

De recreatieroeiers beschikken over een aantal aangepaste boten, waarmee aan "toerroeien" gedaan kan worden. De trainingen gaan gewoonlijk door op zaterdag- en zondagmorgen vanaf 10 u . Als je wil starten en leren roeien kan je best eens langskomen op zaterdagmorgen, van 1 maart t/m 31 oktober. De gevorderden kunnen ook tijdens de week komen trainen en kunnen, mits strikte afspraken met de trainers van de competitieroeiers, ook al eens in een echte wedstrijdboot op het water.

De recratieroeiers nemen regelmatig deel aan roeitochten in binnen- en buitenland.  Ondertussen telt Sport Gent al gemiddeld 100 recreatieroeiers en werd in 2003 voor de eerste keer een eigen officiële organisatie op de Belgische roeikalender gezet :  De Blauw-Witte Toertocht Deinze-Gent die gezien het succes ondertussen een vaste stek gevonden heeft op de roeitoertochten kalender.
Voor meer informatie betreffende het recreatieroeien, kan contact genomen worden met Frank Byl, Rudi Boudry   of Ronny Evers

Enkele richtlijnen voor startende recreatieroeiers

Info voor actieve recreatieroeiers

- Vanaf 29 oktober 2017 tot 1 maart 2018 zullen er geen initiatielessen zijn voor nieuwelingen.  Bedoeling is om de actieve roeiers tijdens de wintermaanden zo veel mogelijk bij te scholen.  
 
- Wie de bekwaamheidsproef wil afleggen kan een afspraak maken met Frank of Rudi.  Deze zullen doorgaan na afspraak op zaterdag of zondag te 9.30 u.

- Neem eens een kijkje in onze winkel en bestel je roeikledij en/of gadget ,klik hiervoor op Sportwinkel

Activiteiten 2018

Datum  Evenementen  Plaats
27-29/04 Boucles de la petite Seine Nogent (F)
6/05 Randonnée des Nénuphars St.Omer (F)
19/05 Zeeroeien De Haan
2-3/06 Zeeroeien VRL De Haan
9-10/06 Toertocht VRL Hastières-Wépion Wépion
30/06 Doortocht door Gent GRS Gent
7/07 Zomer regatta VRL Hazewinkel
25/08 Golden River VVR Gent
26/08 Hastières-Wépion  Wépion
22/09 Blauwwitte toertocht KRSG Gent
9-12/11 Boucle du Vidourle Grau du Roi (F)