Recreatief roeien

Sinds een aantal jaren hebben ook de niet-competitie roeiers, of de "recreatieroeiers", een stek gevonden bij Sport Gent. Deze afdeling werd gestart door een aantal van onze oud-roeiers die na hun aktieve competitie loopbaan toch nog regelmatig eens een paar baantjes wilden komen roeien.

Ondertussen groeide de groep snel aan met ouders van jonge roeiers en een aantal andere sportievelingen die zich aangetrokken voelden door onze mooie sport.
Steeds regelmatiger krijgen we aanvragen van mensen die in een fitness centrum op een roeimachine getraind hebben en die het nu ook eens "in het echt" willen proberen.

De recreatieroeiers beschikken over een aantal aangepaste boten, waarmee aan "toerroeien" gedaan kan worden. De trainingen gaan gewoonlijk door op zaterdag- en zondagmorgen vanaf 10 u . Als je wil starten en leren roeien kan je best eens langskomen op zaterdagmorgen, van 1 maart t/m 31 oktober. De gevorderden kunnen ook tijdens de week komen trainen en kunnen, mits strikte afspraken met de trainers van de competitieroeiers, ook al eens in een echte wedstrijdboot op het water.

De recratieroeiers nemen regelmatig deel aan roeitochten in binnen- en buitenland.  Ondertussen telt Sport Gent al gemiddeld 100 recreatieroeiers en werd in 2003 voor de eerste keer een eigen officiële organisatie op de Belgische roeikalender gezet :  De Blauw-Witte Toertocht Deinze-Gent die gezien het succes ondertussen een vaste stek gevonden heeft op de roeitoertochten kalender.
Voor meer informatie betreffende het recreatieroeien, kan contact genomen worden met Frank Byl, Rudi Boudry   of Ronny Evers

Enkele richtlijnen voor startende recreatieroeiers

Info voor actieve recreatieroeiers

- Op zaterdag 5 januari organiseren we onze nieuwjaarsroeitocht door de kuip van Gent met een korte pauze aan de Kromme Wal voor een drankje aangeboden door onze vereniging.  Aansluitend is er te 18.30 u een receptie + pasta avond.  Alle toerroeiers zijn welkom; inschrijven bij Frank.

- Rowing for life op zaterdag 22 december bracht 72 roeiers op de Gentse wateren voor het goede doel.  Maar liefst 25 roeiers van onze vereniging namen hieraan deel !  Dank aan alle deelnemers !  

- Vanaf 29 oktober 2018 tot 1 maart 2019 zullen er geen initiatielessen zijn voor nieuwelingen.  Bedoeling is om de actieve roeiers tijdens de wintermaanden zo veel mogelijk bij te scholen.  
 
- Wie de bekwaamheidsproef wil afleggen kan een afspraak maken met Frank of Rudi.  Deze zullen doorgaan na afspraak op zaterdag of zondag te 9.30 u.

- Neem eens een kijkje in onze winkel en bestel je roeikledij en/of gadget ,klik hiervoor op Sportwinkel

Activiteiten 2019

Datum  Evenementen  Plaats
zaterdag 6/4 Pelle de la Dordogne Castillon (F)
zondag 19/5 Zeeroeien De Haan
zaterdag 8/6 Toertocht VRL - IJzer Roesbrugge
zaterdag 29/6 Doortocht van Gent (GRS) Gent
zondag 14/7 Boucle de Maastricht Maastricht (NL)
zondag 18/8 Descente de la haute Meuse Wépion
zaterdag 24/8 Golden river (VVR) Gent
zaterdag 7/9 Rottetocht Rotterdam (NL)
zaterdag 21/9 Blauwwitte toertocht Deinze-Gent (KRSG) Gent
zondag 6/10 Descente de l'Aa  Gravelines (F)